Південний Буг

А чи знаєте ви, що з давніх-давен наша річка називалася Бог? Так, саме Бог. Хтозна чому таке поважне ім’я. Може пращури більше розумілися на взаємодії з Всесвітом. Казали ж ще, що Дніпро – батько… А може хотіли так сказати, що наш край благословенний. Тут є над чим подумати.

Так от про річку Бог. Як це не дивно, але Південним Бугом вона стала через помилку російського вченого Володимира Ласкарєва. Наприкінці XIX – на початку XX сторіччя він дослідив Правобережну Україну та звернув увагу на дві річки з однаковою назвою – Буг. Перша дійсно була Бугом. А от друга – це наш Бог. Ну, не почуло російське вухо різниці. Буває. Ви ще попросить у них слово «паляниця» вимовити :) Як здалося йому, що дві річки мають однакову назву, то й висунув він пропозицію перейменувати одну на Західний Буг, а другу на Південний Буг. Так і сталося. Тобто трохи більше ніж 100 років тому назву Південий Буг було затверджено офіційно.

Власне я не можу сказати – чи має ця плутанина якесь значення. Але точно знаю – ставитись до Природи треба поважливо і любити свій край, жити так, щоб не зашкодити йому.

Південний Буг

Південний Буг

Південний Буг

Південний Буг

Південний Буг

Південний Буг

Південний Буг

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>