Sea Breeze 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Ще трохи про навчання Sea Breeze exercise 2016, які закінчилися у минулу суботу. Частина 6. Широкий Лан. Точніше просто – про наш Широкий Лан.

Вискажу трохи несподівану думку. Наші природні ресурси, які ми потенційно можемо використовувати собі на користь – це не тільки родючі степи, зручні порти та корисні копалини. Це ще й величезний загальновійськовий полігон Широкий Лан. Тільки з військової точки зору це унікальне місце, яке дозволяє проводити навчання зі стрільбою з усіх систем і видів зброю з застосуванням артилерії, танків, тактичної авіації та засобів протиповітряної оборони. Таких полігонів у Європі не так вже й багато, а іноземні інструктори високо цінують можливості, які надають наші полігони. За простір. За відносно невелику вартість передислокації на ці полігоні та розташування на них.

Враховуючи, що ступінь інтеграції нашої Армії з NATO буде посилюватися, треба очікувати інтенсифікації усіх процесів, пов’язаних з діяльністю полігона. У тому рахунку це приведе до росту господарчих питань, до вирішення яких можуть бути залучені підприємства Миколаєва і області. Годування, розміщення, ремонт техніки і будівель, культурне і туристичне супроводження – концерти, екскурсії тощо. Більше руху на полігоні – більше життя навколо. Це істотно. Не скористатися цим – гріх. Не планувати це – глупо. Це було по-перше – можна заробляти на цьому! Треба заробляти на цьому!

Ось про що я мрію. Років через п’ять побачити під Миколаєвом Міжнародне авіашоу безпілотної авіації. А ще найпрестижніші у Європі перегони на БТР-ах на Кубок Широкого Лану. Що? Що тут такого фантастичного. Не через п’ять років, а вже зараз треба брати і робити це. Тоді отримаємо Країну, про яку мріємо. І, дивись, ще поспіль вже проведемо 1-й Світовий турнір роботизованих протитанкових комплексів :) Ось що ми повинні зробити з собою, з містом, з Країною. Проектувати, виробляти, пропонувати, продавати, використовувати кожну можливість на загальну користь та на користь власне собі.

По-друге. Все ніяк не можу забути як на початку проведення Сі Бризів (з 1997 року) наше місто на цей час оживало та перетворювалося на маленький європейській порт, наче до нього з дружнім візитом прийшла заморська ескадра. До речі – а чому б і не ескадра? Чому ні? У тому році не було. У цьому році теж не було. Як завжди — усі в Одесі. Але чому б наступного року до нас не завітати хоча б турецьким фрегатам? :) Хто про це домовиться? Може депутатів до Туреччини відрядимо на перемови? :)

А тоді, коли все тільки починалося, іноземні військові гуляли містом, купляли букети дівчатам, а ми на це зверхньо поглядали – «ой, теж мені рейнджери, а що це в нього за пір’ячко на береті» :) І Миколаїв навіть дещо втрачав своєї провінційності. А потім одна за одною відбулися провокації організовані російськими спецслужбами. У нас бабусі у в’язаних беретах кидалися під БТРи, а в Криму зовсім, здається, Сі Бриз зірвали. І з наших вулиць це свято зникло. І Місто, і уся Країна знову впали у летаргічний сон, не знаючи, що наближається час нападу. Наближався час війни.

Але ж зараз вже усе інакше? Так? Зараз ми вже можемо повернутися до того Сі Бризу, яким він, можливо, з самого початку планувався – не тільки військовий форум, а демонстрація дружності країн Причорномор’я. Міжнародна акція, направлена на об’єднання людей. На зростання довіри! На посилення розуміння – що таке NATO, навіщо України приєднуватися до Європейської колективної системи безпеки. А раз так, то хіба можна не залучати до цього цивільне населення? Треба залучати!

І це питання не лише до військових, але й до міської і обласної влади. Ви це розумієте, панове? Ви робите кроки, щоби гуманітарна частина Сі Бриз наступного року розповсюдилася на Миколаїв? Що саме ви зробили? Якісь домовленості вже є? Чи ще трохи поспимо, а городянам фотки покажемо? Їм і цього досить… Га?

Тож і Країну, і Армію чекають зміни. Єдине правильне рішення зараз — приймати участь у цих змінах. Контрактна служба у морської піхоти – це гідний шлях для здорової молодої людини.

З запитаннями щодо служби на контракті у 1 батальйону морської піхоти звертайтеся по телефонам:
067-457-89-63 – Київстар
067-883-53-20 – Київстар
093-363-85-23 –Life : )
099-497-61-69 – MTC (Vodafone UA)

З запитаннями щодо служби на контракті у 36-ї Бригаді морської піхоти звертайтеся по телефонам:
098-926-80-46 — Київстар
093-682-11-14 — Life
066-580-33-14 — MTC (Vodafone UA)

Репортаж підготовлено групою «Союзники Морської Піхоти», завдяки допомозі полковника Сергія Куза, заступника командира 36-ї Бригади морської піхоти, та при підтримці Прес-центру Військово-Морських Сил України. Ми пишаємося своєю Армією і хочемо вам передати це почуття. І ми продовжуємо підтримувати морську піхоту. Армія вже багато навчилася робити сама, але без нашої підтримки багато побутових питань вирішуються складніше. Якщо ви до цієї пори не з нами, приєднуйтесь! Більше інформації про нашу групу тут…

Будь яка поміч стане у нагоді! Можете допомогти грошима?

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Sea Breeze exercise 2016. Частина 6 — Широкий Лан

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>